Ulje Konoplje - Hladno Cijeđeno 250 ml

Ulje Konoplje - Hladno Cijeđeno 250 ml

Cijena: 24.00 KM
*sve cijene su sa uračunatim PDV-om

Podijelite artikal s prijateljima
Opis proizvoda


HLADNO CIJEĐENO ULJE OD SJEMENKI INDUSTRIJSKE KONOPLJE

(Cannabis Sativa)


Hladnim cijeđenjem sačuvani su svi korisni sastojci iz sjemenki poput esencijalnih masnih kiselina, vitamina, minerala i sl. Nadziranim uzgojem garantujemo kvalitetu sirovine uzgojene bez herbicida i pesticida.

Zbog svog jedinstvenog sastava, konopljino ulje djeluje blagotvorno i ljekovito na tijelo, pomaže uspostavljanju normalne ravnoteže u organizmu i oporavku zdravlja, jača imunitet i reguliše hormone.

Sastav masnih kiselina

Konopljino ulje je u prirodi najbogatiji izvor esencijalnih masnih kiselina koje ljudsko tijelo ne može proizvesti samo te se stoga nužno unose prehranom. Jedino je jestivo ulje čiji je sastav Omega-6 i Omega-3 masnih kiselina u omjeru 3:1 što ga čini idealnim za ljudski organizam te ga stoga preporučuje i Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).preporučuje i Svjetska zdravstvena organizacija.

Omega masne kiseline značajne su u prevenciji ali i u liječenju mnogih bolesti.

Neophodne su za fukcioniranje i razvoj mozga i živčanog sistema, održavanje           

metabolizma ćelija, te stvaranje zdravih ćelijskih membrana.

"SUPER MASNOĆE"

Ulje konoplje je jedino jestivo ulje koje sadrži gamalinolensku kiselinu GLA i stearidonsku

kiselinu SDA koje su izuzetno važne za uredan metabolizam, pogotovo ukoliko smo pod uticajem stresa i loših životnih navika.

GLA i SDA su nužno potrebni za djelovanje hormona, živaca, mišića i krvnog pritiska.

za Vaše zdravlje..

Uporaba ulja konoplje u svakodnevnoj prehrani sprečava bolesti srca i krvnih žila jer ublažava zgrušavanje krvi i poboljšava profil holesterola (snižava nivo lošeg LDL holesterola, a podižu razinu protektivnog HDL holesterola).
Konopljino ulje ima i prirodne protuupalne učinke koji su korisni za ljude s artritisom i autoimunim bolestima.
Ulje konoplje blagotovorno djeluje u otklanjanju predmenstrualnog sindroma, sprečava nastanak i ublažava simptome neurodermitisa i psorijaze.
Poželjno je uzimanje konopljina ulja za bolje djelovanje nervnog sistema, te sprječavanja obolijevanja živaca kod šećerne bolesti (dijabetičke neuropatije).
Istraživanja su pokazala učinkovitost GLA kod prevencije bolesti i usporavanja rastu tumora.

Preporučena dnevna doza je 2-4 čajne kašikice ulja konoplje (do 20ml). U slučaju provođenja terapije doza može biti povećana do 50ml dnevno do najviše 7 dana, nakon čega se smanjuje na normalnu dnevnu dozu.

u svakodnevnoj prehrani..

Uz ugodan orašasti okus, ulje  konoplje je idealno za korištenje u salati, kao dodatak juhama, raznim umacima, raw food receptima, kao dodatak raznim kremama za deserte te bazama za kolače koje nije potrebno peći.

Nije preporučljivo za termičku obradu.

Ljepota

Ulje konoplje brzo se upija, ne lijepi se za kožu i ne zatvara pore. Ublažava simptome stanja kože poput akni, psorijaze i ekcema.

Daje vlažnost koži, čisti je i čini zdravijom. Redovna upotreba ulja od konoplje učinit će vašu kožu mekšom, vašu kosu debljom i sjajnijom, te vaše nokte čvrščima. Ulje konoplje djeluje protuupalno i ima prirodna antioksidativna svojstva.